• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Treba nam 61 poslaničko mesto kako bismo promenili Kosovo

epa06012098 Albin Kurti, parliamentary elections Prime Minister candidate and founder of the biggest opposition party Selfdetermination (Vetevendosje) attends an electoral rally in Mitrovica, Kosovo, 05 June 2017. Kosovo's early elections will be held on 11 June 2017. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da je pobeda njegove stranke izvesna, a istovremeno je pozvao građane da što više izađu na birališta kako bi Samoopredeljenje bilo bliže cilju za osvajanjem 61 poslaničkog mandata, prenosi Koha.

Kako je rekao, svaki građanin Kosova bi trebalo da iskoristi svoje biračko pravo i tako obezbedi promenu koja bi bila  u korist svih.

“Ne postoji niko ko ne zna ko će pobediti na izborima, mi ćemo biti pobednici. Ali pored pobede, potreban nam je i 61 poslanik, pa na izbore morate da izađete svi, čak i oni koji 14. februara pune 18 godina. Iskoristimo ovo pravo za promenu Kosova u korist svih“, rekao je Kurti.

Druga na izbornoj listi Samoopredeljenja Vjosa Osmani poručila je građanima da ne dozvole zloupotrebu sa glasovima, jer kako tvrdi, to je nešto što se događa već dve decenije.

“I prošli put ste glasali za promene, ali nažalost taj vaš glas je bio zloupotrebljen. Ne dozvolite da vam se isto dogodi, ne dozvolite da vas zlostavljaju oni koji su dve decenije prekršili sve zakone u ovoj zemlji”, rekla je Osmani.

Izvor Koha,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još