• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 14 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.968 osoba

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminulo još 14 osoba, a zabeleženo je 1.968 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 11.854 uzorka.

Nastavljena je masovna vakcinacija na više punktova širom Srbije. A svi zainteresovani građani mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19 preko portala e-Uprave ili pozivanjem broja 0800 222 334.

Na najvećem punktu, Beogradskom sajmu, građani mogu da se vakcinišu – u Hali 11 ruskom “sputnjik” i “Fajzerovom”, a u Hali 3 kineskom vakcinom. 

Do sada je u Srbiji vakcinisano ukuno 526.930 osoba. 

S obzirom na to da svaka od vakcina zahteva davanje dve doze u različitim razmacima, potrebna je i revakcinacija, koja u Srbiji počinje od 9. februara. Za primanje druge doze cepiva nije potrebna nova prijava. Svi podaci su registrovani prilikom prijavljivanja za vakcinaciju putem portala e-Uprave ili telefonom. 

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović naveo je za RTS da će građani dobiti poziv, i da revakcinu primaju na istom punktu tri nedelje posle prve doze.  

“Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mesto gde su primili prvu dozu”, naveo je Jovanović. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još