Popović: Briga o najmlađima nastaviće se i u buduće

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić podelili su danas tablet računare učenicima osnovnih i srednjih škola koji su za ovu donaciju odabrani po osnovu uspeha i socijalnog statusa.

„Briga o najmlađima nastaviće se i u buduće“, najavio je predsednik opštine Srđan Popović.

On je kazao da usled epidemiološke situacije ove godine nije organizovana manifestacija „Savin đak“ ali da opština Gračanica nije zaboravila na učenike i da je ovo dokaz tome.

„Ulaganje u omladinu, nezaboravljanje uspeha naših učenika sigurno je jedan od prioriteta opštine i nastojaćemo da se i u budućnosti naši najbolji đaci sigurno ne zaborave i siguran sam da će za svoj uspeh biti i nagrađivani od strane opštine. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da kao i prethodnih godina organizujemo manifestaciuju „Savin đak“ i da ćemo nastaviti sa tradicijom“, rekao je Popović.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić kazala je da je u sklopu manifestacije „Savin đak“ prošle godine četvorodnevnim putovanjem nagrađena grupa učenika a da je ove godine ta nagrada zamenjena tablet računarima.

„Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika vodimo se odabirom najboljih po uspehu i po takmičenjima koje su ostvarili u toku godine“, kazala je Nićić.

Opština Gračanica obezbedila je za decu osnovnih i srednjih škola ukupno 60 tablet računara kao pomoć u organizovanju i praćenju nastave.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još