• Početna>
  • Vesti>

Vučić zamolio da što pre stignu i ostale naručene količine kineske vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo i zamolio je da prenese zahvalnost predsedniku Si Đinpingu na ljudskoj i državničkoj brizi i solidarnosti i pomoći da kineske vakcine što pre i u velikim količinama stignu do građana Srbije.

Predsednik je rekao da je ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ukazao je ambasadorki da građani Srbije pokazuju duboko poverenje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i kineske stručnjake.

Vučić je zamolio zamolio ambasadorku Čen Bo da predsedniku Siju i kineskom rukovodstvu prenese molbu da što pre stignu i preostale naručene količine vakcina, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je rekao da se raduje učešću na Samitu Kina-CIEZ, koji će, putem video-linka, biti održan sledeće sedmice.

Naglasio je da za format saradnje 1+17, kao i inicijativu “Pojas i put”, smatra da su među najznačajnijim ikad.

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici nadležnih ministarstava i javnih preduzeća, razmatrani su tekući i budući zajednički infrastrukturni i drugi projekti.

Konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku. Do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta – auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 km na sat.

Tokom ove godine planiran je početak radova na brzoj pruzi od Novog Sada do granice sa Mađarskom, na Fruškogorskom putnom koridoru i na auto-putu Beograd-Zrenjanin.

Intenzivno se radi i na pripremi projektne dokumentacije za prvu fazu auto-puta od Beograda preko Duge Poljane do granice sa Crnom Gorom.

Između ostalih, po vrednosti se izdvaja i projekat regulacije otpadnih voda u 65 gradova i mesta u Srbiji, kao i devet deponija, koji će trajno rešiti to pitanje i doprineti zaštiti životne sredine po važećim evropskim standardima.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još