U pucnjavi u Lapljem Selu ranjene dve osobe

U restoranu “Bela Vista” u Lapljem Selu sinoć je nakon 10 časova došlo do pucnjave i ranjavanja dve osobe.

Do pucnjave je došlo kada je vlasnik restorana pokušao da zatvori lokal zbog kraja radnog vremena, koje je zbog aktuelne pandemije koronavirusa ograničeno do 22 sata, ali gost albanske nacionalnosti koji je bio u vidno alkoholisanom stanju nije želeo da napusti lokal i nakon rasprave izvadio pištolj i pucao u gazdu lokala Bobana Ristića. Tom prilikom ranjeno je još jedno lice albanske nacionalnosti koje je bilo u društvu napadača.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković potvrdio je za RTV Gračanicu da su u pucnjavi ranjena dvojica muškaraca i da policija trenutno vrši uviđaj na licu mesta.

Ranjeni su odmah prebačeni na odeljenje hirurgije KBC-a Priština u Gračanici, a direktor KBC-a prof.dr Bratislav Lazić za RTV Gračanica rekao je da su žrtve napada odmah adekvatno hirurški zbrinute i da su u stabilnom stanju.

“Večeras su u 22:30 sati kolima hitne pomoći dovezena na hiruršku kliniku KBC-a dva lica sa povredema koje su nanete vatrenim oružjem. Oba pacijenta su zbrinuta na hirurškoj klinici, jedan od njih je imao tešku telesnu povredu, ali je u stabilnom stanju i nije životno ugrožen, dok je drugo lice prošlo sa lakšom telesnom povredom. Oba povređena lica su pod kontrolom dežurne hirurške ekipe, rekao je direktor Lazić.

Lazić dodaje da je jedno lice povredu zadobilo u predelu potkolenice, a drugo samo površinsku ranu u predelu zadnjeg dela butine.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još