• Početna>
  • Vesti>

Delević: Zakazan glavni pretres za tri policjiska službenika na Kosovu koji se terete za organizovani kriminal

Zakazan je glavni pretres u krivičnom predmetu po optužnici Specijalnog tužilaštva Kosova protiv tri lica sa inicijalima A.V-B., V.D., I.U. za krivična dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „Primanje mita“, potvrdio je za program Kosovske Mitrovice advokat Miloš Delević.

“Iako se suštinski ne razlikuju optužnice za ova tri lica i druge grupe optuženih, protiv njih je potvrđena dobro osnovana sumnja da su izvršili i krivično delo „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“.
Ne samo da nema dovoljno dokaza za dobro osnovanu sumnju da su ova lica izvršila ovo krivično delo, već odbrana smatra da nisu ispunjeni zakonski uslovi da se isti optuže za učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe” istakao je Delević.

“Moj branjenik je i dalje u kućnom pritvoru, dakle meri izolacionog karaktera. Boravak u sudskom i kućnom pritvoru je mom branjeniku narušio zdravstveno stanje, njemu su prekopotrebni redovni medicinski pregledi, međutim isti su nemogući dok je na snazi ova mera” rekao je Delević.

U akciji koju je Kosovska policija sprovela 28. maja 2019.godine, uhapšeno je 19 pripadnika Kosovske policije. Akcija je potom nastavljena i u narednim danima, kada su uhapšena još dva policijska službenika i 24. oktobra 2019. trojica.

Slučaj je kasnije razdvojen, i troje se terete za krivična dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „Primanje mita“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još