Petković: Lažima Vuka Jeremića nema kraja

“Jeremić bi, da je sposoban da se stidi, bio postiđen zbog toga što je u njegovo vreme više od 80 država priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a u vreme dok je na kormilu Srbije predsednik Aleksandar Vučić 18 država povuklo priznanje, zbog čega Priština danas može samo da sanja članstvo u važnim međunarodnim organizacijama” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Da je sposoban da se stidi, Jeremić bi bio postiđen i zbog pitanja koje je postavio Međunarodnom sudu pravde, kao da su mu ga u pero diktirali komandanti UČK, a usledio je, kao što se svi vema dobro sećaju, odgovor kojim se Priština i dan-danas razmeće kao svojim najčvršćim međunarodno-pravnim argumentom, dodaje se.

“Ali, pošto nije sposoban za stid, jer nema ni časti ni obraza, Jeremić danas glumi ucveljenost i predsednika Vučića, heroja diplomatske borbe za Kosovo i Metohiju, optužuje za ono što sam nosi na savesti” navodi Petković.

“Nije Jeremić bio tako ganutljiv kada je njegova desna ruka Borislav Borko Stefanović potpisivao po Srbiju štetne sporazume sa Prištinom, ni kada su instalirane faktičke granice između Srba i Srba, ni kada je dijalog o našoj južnoj pokrajini izmeštao iz UN na teren EU i doveo Euleks na Kosovo i Metohiju” navodi se u saopštenju.

“Jeremić se zapravo uopšte nije promenio, i radeći protiv predsednika Vučića, on i danas radi protiv Srbije, kao što je to činio i nekada, i nastavlja da laže kao što je lagao nekada” navodi Petković.

“Tvrdio je da predsednik Vučić namerava da raspiše referendum o Kosovu i Metohiji za novembar 2018. zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima, tvrdio je da Angela Merkel ne želi da prima Vučića, a naš predsednik se već sledećeg dana sastao sa nemačkom kancelarkom, lagao je i da ruski predsednik Vladimir Putin gaji prezir prema predsedniku Vučiću, a malo zatim naš predsednik je dobio Orden Aleksandra Nevskog upravo dekretom šefa ruske države” dodaje se.

“Lažima Vuka Jeremića nema kraja, i danas jednako govori neistine o prirodi posete predsednika Vučića Francuskoj – jednostavno, što bi rekao naš narod, laže a ne trepne” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments