• Početna>
  • Vesti>

Marić: Srbi godinama trpe provokacije, pokazaćemo jedinstvo

Poslednji događaji na Kosovu i Metohiji, kada su Vjosa Osmani i Aljbin Kurti došli na sever KiM, nisu ništa drugo do nastavak provokacija koje Srbi na KiM trpe godinama, kaže za T a n j u g poslanik u skupštini Srbije, bivši član Srpske liste Ljubomir Marić.

On prenosi utiske o reakciji tamošnjeg srpskog stanovništva koje je, kako je naglasio, odlučno da brani svoje interese što će se, dodaje, pokazati i na narednim kosovskim izborima, zakazanim za 14. februar.

“Žalosno je da se u predizbornim kampanjama Srbi pokušavaju svaki put staviti u poziciju potlačenog naroda koji nema nikakva prava”, istakao je Marić.

On je dodao da politički predstavnici albanskog naroda u Prištini nisu spremni da pokažu elementarno pravo, podršku i uvažavanje stavova predstavnika Srba na KiM, ali ni, kako kaže, samo postojanje Srba.

Prema njegovim rečima, Srbi su dosad naučili da ne nasedaju na provokacije jer je najvažniji cilj jedinstvo srpskog naroda.

“Naše jedinstvo je odgovor na sve provokacije. Ono nikad nije bilo veće i ovakve situacije mogu samo još više da zbiju redove srpskog naroda i ostalog nealbanskog življa – Goranaca, Bošnjaka…”, rekao je Marić.

On je dodao da će se na izborima pokazati “šta znači srpsko jedinstvo”.

“Preko Kancelarije za KiM i podrške Vlade Srbije nastavlja se jačanje srpske zajednice i nećemo dozvoliti da nas bilo ko ugrozi. Borićemo se i braniti na demokratski način i ostati na svojim ognjištima”, poručio je Marić.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još