Veliko interesovanje za vakcinaciju u Kuršumliji

Tokom sedam dana, koliko traje imunizacija protiv korona virusa žitelja centralnog Kosmeta, Sirinićke župe i Prizrenskog regiona, u Domu zdravlja Kuršumlija vakcinisano je 2000 pacijenata.

Meštani centralnog Kosmeta za RTV Gračanica kažu da su zadovoljni organizacijom i tokom vakcinacije te da su neizmerno zahvalni državi Srbiji što im je omogućeno da među prvima prime vakcinu. Nadaju se da ćemo, uz pomoć vakcine, uspeti da pobedimo epidemiju korona virusa koja je pogodila čitav svet.

Potpredsednik Srpske liste, Dalibor Jevtić, ličnim primerom je ukazao na značaj vakcinacije primivši kinesku vakcinu. Jevtić se osvrnuo na nerazumnu odluku prištinskih vlasti, koja pod pretnjom sile nije dozvolila vakcinaciju na Kosovu i Metohiji.

„Žao mi je što vakcine nismo mogli da primimo u našim mestima. Znamo da su prištinske vlasti upadali u naše Domove zdravlja, slali inspekcije, čak i govorili da je posedovanje vakcine krivično delo. Od velikog je značaja to što je država Srbija omogućila da se vakcinišu svi koji to žele, bez obzira na nacionalnu pripadnost“, rekao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Po rečima nadležnih, vakcina ima dovoljno, a kako navode, vakcinacija žitelja Kosova i Metohije, u Domu zdravlja u Kuršumliji, trajeće dokle god je zainteresovanih za vakcinaciju.

Izvor: RTV Gračanica


Comments

Pročitaj još