• Početna>
  • Vesti>

Kuršumlija: Nastavljena vakcinacija građana sa Kosova, vakcinu su primili Jevtić i Popović

U kuršumlijskom Domu zdravlja danas je nastavljena vakcinacija građana sa Kosova i Metohije protiv kovid-19. Vakcinisani su stanovnici opština Gračanica i Štrpce.

Zajedno sa građanima iz tih opština, vakcinu su primili Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, gradonačeknik Gračanice Srđan Popović i predstvnici državnih institucija koje funkcionišu u sitemu Republike Srbije.

Iz Štrpca i Gračanice danas je vakcinisno oko 350 osoba, koje su sa Kosova organizovano, autobuskim prevozom, stigli u Kuršumliju.

“Da nam bude bolje, da možemo da idemo na odmore, banje i more. Do sada nismo mogli zbog korone”, rekla je Ružica Pavlović iz Brezovice, jedna od onih koji su danas vakcinisani u Kuršumliji, objašnjavajući razlog svog dolaska.

Slično razmišlja i Slađana Gigić iz Gračanice, koja je takođe danas primila vakcinu.

“Odlučila sam da to učinim zbog svog zdravstvenog stanja. Bolje da primim vakcinu nego da se zarazim”, kazala je Gigić.

Sibin Sibinovič iz Štrpca rekao je ovom prilikom da je odlučio da posluša savete lekara i dođe da primi vakcinu. Napomenuo je da sam čin vakcinacije nije različit od drugih, poput vakcinacije protiv sezonskog gripa.

“Sasvim normalno, kao i svaka druga vakcina, od redovnog gripa. Nije bilo bojazni, a vakcinacija se odvija brzo”, rekao je Sibinović.

Ministar Jevtić je ovom prilikom izrazio žaljenje što građanima nije omogućeno da vakcinu prime na Kosovu.

“Moram da napomenem da mi je žao što vakcine nismo primili u svojim mestima što je u ovom trenutku pokazatelj odnosa većinskog stanovništva ne samo prema ovom pitanju već generalno. Ako znamo da su upadali Domove zdravlja i slali inspigcije uz izgovor da je posedovanje vakcine krivično delo, onda to govori više o njima samima.Ali je značajno što je država Srbija  našla način da obezbedi i omogu svima koji žele da se vakcinišu, bez obzira na nacionalnu  pripadnost”, kazao je Jeftić.

Gradonačelnik Gračanice Popović je pozdravio odaziv građana vakcinaciji i brigu Srbije o svojim građanima na Kosovu.

“Ima dosta ljudi koji su se odzvali vakcinaciji i koji misleeo svom zdravlju. Ovo je dokaz da naša država i predsednik Aleksandar Vučić brinu o srpskom stanovnistvu na Kosovu”, rekao je Popović.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još