• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Vakcine stižu u februaru, tada ćemo početi da se vraćamo u normalu

“S obzirom na to da će vakcine početi da stižu u februaru, potpuno ćemo se vratiti u normalu i svaki građanin i preduzeće mogu da naprave potrebne planove od marta, aprila i nadalje, kako bi se vratili u život, posao i normalnost uopšte”, rekao je aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, a prenosi Kljan Kosova.

Hoti je rekao da će sledeće nedelje biti određeni kriterijumi za raspodelu tri miliona evra koji su dodeljeni za pomoć ugostiteljskom sektoru.

“Sledeće nedelje započinjemo sa isplatom subvencija u poljoprivredi od 12 miliona evra, što je udvostručavanje subvencija, a takođe smo uputili poziv za pomoć poslovnim ženama u iznosu od milion evra“, dodao je on.

“Čekamo da se pripreme kriterijumi za pomoć ugostiteljstvu od tri miliona evra, što je deo mera za ekonomski oporavak za ovu godinu, pošto su vladine odluke o zaštiti od kovida-19 direktno uticale na taj sektor. 

Započeli smo sa primenom Zakona o ekonomskom oporavku, koji uključuje smanjenje PDV-a za ugostitelje sa 18 na osam odsto i potpuno ukidanje PDV-a za sirovine proizvedene u zemlji”, rekao je Hoti.

Prema njegovim rečima, prihodi u januaru ove godine isti su kao prošle godine i to je znak da su mere ekonomskog oporavka imale efekta.

Izvor: Kosovo online / Klan Kosova

Comments

Pročitaj još