• Početna>
  • Vesti>

Borbu sa kovidom izgubilo 18 ljudi, koronavirusom zaraženo 1.717 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji na koronavirus testirano 11.168 je osoba, od kojih je pozitivno 1.717, dok je18 osoba preminula.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 158 pacijenata.U Srbiji do sada vakcinisano 426.615 ljudi.

Održana je sednica Kriznog štaba na kojoj je jednoglasno odlučeno da nema popuštanja postojećih mera.

Ministarka rada Darija Kisić Tepavčević istakla je da je odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja.

Kako je rekla, poslednjih dana se beleži stabilnija epidemiološka situacija nego ranije, ali su brojke još uvek na visokom nivou.

Vakcinisano je više od 415.000 ljudi, a danas je u Srbiju stigao novi kontingent ruske vakcine – 40.000 doza “sputnjika V”.

Agencija za lekove i medicinska sredstva do sada je u Srbiji zabeležila 62 neželjene reakcije posle vakcinacije.

Pavle Zelić iz Agencije rekao je za RTS da to nije razlog za zabrinutost i da su sve te reakcije očekivane. Najviše je lokalnih, na mestu uboda.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi u aprilu. Ističe da paket ekonomskih mera predviđa da svi punoletni građani do kraja godine dobiju po 60 evra, a penzioneri po 110 evra.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još