• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Za završetak Dnevnog centra “Podrži me” potrebno još 45.000 evra

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je danas u Brčkom da je, zahvaljujući predsedniku Skupštine distrikta Siniši Miliću, taj grad ranije donirao 15.000 KM za gradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Arlov je napomenuo da se Srpsko prosvetno i kulturno društvo (SPKD) „Prosveta“ pre dve godine uključilo u projekat Odbora „Spojimo decu Kosova i Srpske“. On je istakao da je za završetak Dnevnog centra, površine 714 kvadratnih metara, potrebno još 45.000 evra, te da je vrednost ovog projekta 280 000 evra.

„Sigurno bi ga završili da nije pandemije. Verujem da ćemo to uraditi ove godine“, rekao je Arlov novinarima.

Arlov je dodao da se humanitarnoj akciji za prikupljanje novca za izgradnju centra od jeseni pridružila 81 škola iz Republike Srpske, te da će akcija po školama trajati do 15. februara.

Predsednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić zahvalio se svima koji su dali podršku za izdvajanje novčanih sredstava iz distrikta Brčko za izgradnju Dnevnog centra, te da će distrikt nastaviti da iskazuje solidarnost kroz ovu, ali i slične akcije.

Milić je podsetio da je Skupština na poslednjem zasedanju odobrila izdvajanje novčane pomoći za opštine u Srpskoj i Hrvatskoj stradale u zemljotresu.

Predsednik Srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosveta” Brčko Dragan Tomić napomenuo je da je “Prosveta” jedan od izdavača knjige “Humano srce Srpske”, da se primerci mogu kupiti u “Prosvetinoj bibilioteci” po ceni od 60 KM, te da će sav novac od prodaje biti doniran za izgradnju Dnevnog centra.

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas zahvalnice i knjige “Humano srce Srpske” predsedniku Skupštine distrikta Siniši Miliću i predsedniku SPKD “Prosveta” iz Brčkog Draganu Tomiću, navodi se u saopštenju Odbora.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još