• Početna>
  • Vesti>

Vasić: U slučaju Krstića i Šabanaja završen dokazni postupak koji se odnosi na saslušanje svedoka

Saslušanjem tri svedoka tužilaštva koji se odnose na deo optužnice protiv Distana Šabanaja, optuženog zajedno sa Zlatanom Krstićem za krivično delo ratni zločin, danas je pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini završen dokazni postupak koji se odnosi na saslušanje svedoka.

Krstićev branilac, advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo Onlajn da je ostalo da sud još izvede materijalne dokaze i sasluša optužene, nakon čega bi, kako je rekao, moglo da se uđe u fazu iznošenja završnih reči i prvostepeno presuđenje.

„Sud je nastavak pretresa zakazao za kraj februara i početak marta. Optuženi će tada ostati pri onome što rekli u ranijim fazama postupka, pre svega u istrazi. Šabanaj je tada pred tužilaštvom dao jednu vrlo detaljnu izjavu koja je trajala gotovo čitav dan gde je negirao svoje učešće i figuriranje na mestu gde se taj događaj desio. Zato verujem da će i u narednom pojavljivanju pred sudskim većem ostati pri toj izjavi koju je ranije dao“, rekao je Vasić.

On je istakao da će završne reči optuženih zavisiti i od pitanja koje će postaviti tužioci i sudije.

Optuženi se terete da su tokom rata 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još