Ubijen Aljbert Krasnići, koji je 2004. ubio srpskog mladića u Gračanici

Kosovski Albanac Aljbert Krasnići, koji je 5. juna 2004. godine u centru Gračanice hicima iz automatske puške usmrtio učenika Medicinske škole Dimitrija Popovića (17), ubijen je sinoć u Prištini, prenose Novosti.

Prema pisanju medija, Aljberta je ubio njegov otac Skender Krasnići.

“Ubistvo se dogodilo juče oko 17 sati. Policija je odmah izašla na lice mesta. Osumnjičeni je uhapšen, a pronađeno je i vatreno oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ubistvu”, kazali su u policiji.

Aljbert Krasnići osuđen je na zatvorsku kaznu od devet i po godina, jer je hicima iz automatske puške ubio srpskog mladića Dimitrija Popovića. Ovo svirepo ubistvo dogodilo se u kiosku brze hrane u kojem je Popović bio sa svojim drugarima gde je večerao.

Ispred kioska tada se zaustavilo vozilo marke “audi” za čijim volanom je bio Ljabinot Gaši. U vozilu je bio i Aljbert Krasnići koji je, bez ikakvog razloga i povoda, ispalio rafal u pravcu kioska u kojem je, u tom trenutku, bilo više osoba.

Popovića je metak pogodio u glavu i preminuo je na licu mesta. Iako je osuđen na devet ipo godina zatvora, krasnići je odležao samo četiri.

Izvor: Kosovo online / Novosti

Comments