• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica: Nema novih poplava, putevi prohodni

Prema informacijama sa terena svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni i nema registrovanih poplava uprkos snegu koji pada umerenim intenzitetom.

Kako je saopštio direktor opštinskog odeljenja Javnih službi Vladica Trajković putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni jer su ekipe ovog odeljenja stalno na terenu i deluju u skladu sa vremenskim prilikama i prioritetima.

Uprkos snegu koji uz povremene prekide pada već 48 sati većih problema nema na putevima opštine Gračanica.

Na građane se apeluje da očiste sneg ispred svojih kuća, prilaza i lokala kao i da vožnju prilagode vremenskim prilikama.

Direktor Trajković kaže i da je situacija u poplavljenim područjima stabilna i da nema novih poplava. Ekipe Javnih službi su, kako je kazao, svakako u pripravnosti i prate razvoj situacije na terenu.

Restrikcije vode zbog problema u prečišćavanju

Regionalna Komapnija „Vodovod“ u saopštenju dostavljenom opštini Gračanica obaveštava stanovništvo da je na snazi redukovano vodosnabdevanje u više opština na Kosovu među kojima je i opština Gračanica.

Kako se navodi u saopštenju visok vodostaj doveo je do problema u postrojenjima za prečišćavanje voda pa je Regionalna kompanija primorana da nastavi sa redukovanim vodosnabdevanjem u mnogim mestima na Kosovu.

U saopštenju se kaže da će raspored restrikcija vode biti na snazi do novog obaveštavanja javnosti.

Prema ovom rasporedu meštani Gračanice neće imati vodu u periodu od 11 do 16 časova.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još