• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica potpisao ugovore o finansiranju 25 sportskih klubova

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica poptisao je danas ugovore o finansiranju 25 sportskih klubova u 10 različitih disciplina, koji su registrovani na teritoriji našeg grada.

Ove godine, Privremeni organ će finansirati 25 sportskih klubova, a novina je što se u našem gradu pojavila i ženska ekipa Košarkaškog kluba „Trepča“.

Predsednik Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je kazao da se nada da će i ove godine, kao i prošle, sportski klubovi opravdati svoje poverenje i ostvariti još bolje rezultate.

„Nadam se da ćemo kao i prošle tako i ove godine da budžetom koji nam je opština Kosovska Mitrovica dala, zadržimo njihovo poverenje i ostvarimo još bolje rezultate. Možemo da zaključimo da je prošla godina bila jako teška i frustrirajuća, naravno zbog korona virusa i veliki broj Sportskih saveza je svoja takmičenja morao da redukuje“ rekao je Trajković.

Trajković je pohvalio sportske klubove i istakao da su u prošloj godini postigli veoma zapažene rezultate, kako pojedinačno tako i timski.

On je poručio da moramo mnogo više raditi, kako bi pomogli našim klubovima, i dodaje da to moraju da rade, ne samo opština Kosovska Mitrovica i Sportski savez, već i druge organizacije kao i roditelji, a sve u cilju olakšanja njihovog posla.

Košarkaški klub „Trepča“ je ove godine oformio novu žensku ekipu, ekipu koju Kosovska Mitrovica nije imala dugo godina unazad.

„Ove godine imamo novi sportski klub koji će biti na budžetu opštine Kosovska Mitrovica, a to je ženski košarkaški klub „Trepča“ a naravno tu su i ostali klubovi koji ostvaruju fantastične rezultate na sportskim takmičenjima. U celoj ovoj situaciji veoma nam teško pada zabrana dolaska srpskim sportistima na teritoriju Kosova i Metohije i u ovom trenutku se nadamo da će sport u Kosovskoj Mitrovici  tokom 2021. godine u velikoj meri doneti još bolje rezultate i nadamo se velikom uspehu“ poručio je Trajković.

Predsednici sportskih klubova zahvalili su se na ukazanom poverenju i izrazili nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i iduće godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još