• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM u PU “Lane” u Zvečanu: Da deca na KiM imaju iste uslove obrazovanja kao i u centralnoj Srbiji

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića Dušica Nikolić danas je u pratnji predsednika Privremenog organa Opštine Zvečan Ivana Todosijevića obišla mališane u PU “Lane” i uručila im poklone.

Dušica Nikolić izrazila je zadovoljstvo što dan Svetog Save proslavlja sa mališanima u školama i vrtićima na Kosovu i Metohiji.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u predhodnom periodu uložila dosta sredstava u obrazovno-vaspitni sistem kako bi deca na Kosmetu imala iste uslove obrazovanja i vaspitanja kao i deca u centralnoj Srbiji. Želela bih ovim putem da se zahvalim, nastavnicima, učiteljima i profesorima koji su isto tako heroji kao i zdravstveni radnici, koji su predhodnu godinu izneli herojski. Vaspitavati i obrazovati decu u uslovima korone je herojski čin” rekla je Nikolić.

Dodala je da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da izdvaja sredstva kako bi stvorila uslove za vaspitanje dece na Kosovu i Metohiji kao i u centralnoj Srbiji.

Ivan Todosijević , predsednik Privremenog organa opštine Zvečan je zahvalio gostima na poseti i čestitao školsku slavu Svetog Savu.

“Trud predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju je veliki i zahvaljujući njima obezbeđeni su paketići koje su danas deca dobila. Takođe se zahvaljujem , profesorima, nastavnicima, učiteljima i učiteljicama koji su u ovom teškom vremenu, kada vlada korona uspeli da organizuju obrazovni sistem i svoje znanje prenesu deci. Deci želim da poručim da nastave da hodaju stazama kojima je hodao Sveti Sava a to su staze svetosavlja, staze svakodnevnog učenja, sticanja novog znanja jer samo učenjem i znanjem možemo pobediti sve neprijatelje.”, dodao je Todosijević.

Deca su povodom praznika Svetog Save, gostima izveli kratak program. Školska slava Sveti Sava ove godine se u svim prosvetnim ustanovama obeležava skromnije, usled nepovoljnih epidemioloških uslova.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još