• Početna>
  • Vesti>

Odbor za pomoć KiM: Svetosavski paketići za mališane iz Osojana

Danas se širom Srbije obeležava školska slava Sveti Sava, a mališani predškolskog i školskog uzrasta u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ u Osojanu proslaviće je sa svetosavskim paketićom u ruci.

Svetosavski pokloni u organizaciji Odbora za pomoć KiM iz Banja Luke, obezbedili su mališani iz 81 osnovne i srednje škole širom Republike Srpske. Oni će biti prosleđeni deci iz Osojana preko Privremenog organa opštine Istok.

„Ovim putem čestitamo svoj svetosavskoj deci i omladini, njihovim nastavnicima i profesorima kao i monaštvu i sveštenstvu ovaj veliki školsku praznik“, poručili su iz ovog odbora.

Posebnu čestitku uputili su deci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice i rukovodstvu.

„Sveti Sava je pre osam vekova utemeljio Srpsku Pravoslavnu Crkvu, pismenost, kulturu, veru i pokazao put srpkom narodu kojim i danas idemo da nikad svoje pismo, veru i kulturu ne zaboravimo. Nastavimo put Svetosavlja kroz naredna pokolenja i vekove jer smo to dužni precima, ali još više onima koji dolaze“, poručili su iz ovog Odbora za pomoć KiM iz Banja Luke.

Izvor: Kossev

FOTO: Odbor za pomoć KiM

Comments

Pročitaj još