• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM obezbedila informatičku opremu za školu “Sveti Sava” u Sušici

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov posetila je jutros opštinu Gračanica gde je zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem obišla Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Sušici i uručila im informatičku opremu povodom školske slave.

Miladinov je čestitala svim prosvetnim radnicima školsku slavu Svetog Savu  a deci poručila da budu vredni i radni kao što je bio prosvetitelj Sveti Sava.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece u srpskim sredinama ali i ulaže u nastavna sredstva i osavremenjavanje nastave.  U proteklom periodu uložili smo dosta u kupovinu informatičke opreme u cilju pomoći učenicima u pohađanju onlajn nastave ali i nastavnom osoblju u radu. Ovo je i prilika da se posebno zahvalim prosvetnim radnicima i vannastavnom osoblju koji su u vreme krize izazvane korona virusom dali svoj maksimum kako deca ne bi ni malo izostajala u dobijanju znanja“, kazala je Miladinov u Sušici.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću na pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiju.

„Današnja poseta pomoćnice direktora  Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlane Miladinov jasan je pokazatelj da naša država ulaže u budućnost. To nije samo sada nego u kontinuitetu. Jedan od prioriteta je da naše obrazovanje bude na visokom nivou i da naša deca sa ovog prostora ne oskudevaju ni u čemu i da imaju iste uslove za školovanje kao i ostala deca u svim delovima Srbije“, rekao je Popović i čestitao školsku slavu Svetog Savu svim prosvetnim radnicima i učenicima.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Sušici Bratislav Denić zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju na pomoći srpskim školama navodeći da je IT tehnika ključ savremenog obrazovanja.

Uručenju opreme školi u Sušici prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić.

 Školi “Sveti Sava” u Sušici uručeno je 5 lap-topova video projektor i štampač a ista poomoć biće danas uručena  još nekim školama na centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RKM, Opština Gračanica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još