• Početna>
  • Vesti>

Na bazaru u Zvečanu prikupljeno 197.000 dinara za lečenje Darije i Nataše

Na humanitarnom bazaru održanom u Zvečanu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, sakupljeno je 197.000 dinara.

Akciji su se odazvali lokalni privrednici, građani, ali i lokalna samouprava, iz koje je Dariji i Nataši uplaćeno po 50.000. dinara, kaže za Radio Kontakt Plus jedna od organizatora akcije, Aleksandra Ćirković 

“Mogu reći da se, što se tiče institucija, opština se zaista ovog puta pokazala. Ovo je prvi put otkako radimo bazare da je opština u toj meri izašla u susret i uplatila za obe devojčice tu sumu novca”, kazala je Ćirković. 

Iako je odziv građana na jučerašnjem bazaru u Zvečanu bio nešto slabiji, nego tokom ranijih akcija, iznos prikupljenog novca pozitivno je  iznenadio organizatore 

“Ni u jednom trnutku se nije stvorila tako velika gužva, pa smo imali utisak da će biti baš malo novca. Međutim, baš smo se iznenadili kada smo izbrojali i videli da je prikupljeno 198. hiljada dinara”, istakla je Ćirković.

Što se tiče narednih akcija, u planu je bazar  u Leposaviću, ali ta ideja se još razmatra

“Verovatno će biti negde pre Dana zaljubljenih ili pred 8. mart. Zavisi malo od vremenskih uslova, ali i od situacije sa pandemijom korona virusa”, rekla je Ćirković.

Novac prikupljen tokom jučerašnje akcije u Zvečanu, biće podeljen na pola, po 98.500 dinara, plus po 50.000 dinara od opštine, što je ukupno po 148.500 dinara za svaku devojčicu.

Nataša Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica ima dečiju paralizu, urođenu srčanu manu, napade gušenja, anemiju, hipotoniju mišića i neophodna su joj sredstva za tretmane, rehabilitaciju, operacije i specijalističke preglede.

Za nju je pokrenut i humanitarni broj fondacije Aleksandar Šapić.

I za Dariju Antović iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije, takođe je pokrenut humanitarni broj ove fondacije.

I pred Darijom je dug proces koji se sastoji od operacija, rehabilitacije i daljeg lečenja.

Izvori foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još