• Početna>
  • Vesti>

Čelnici Srpske liste na čelu sa Goranom Rakićem obišli opštinu Gračanica

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Igor Simić i Dalibor Jevtić danas su u prostorijama opštine Gračanica razgovarali sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem i predsednikom privremenog organa grada Prištine Ljubinkom Karadžićem, a nakon toga su obišli četvoročlanu povratničku porodicu Ljiljane Mirić koja je zahvaljujući Ministarstvu za povratak dobila krov nad glavom.

– Mogu reći da nije lako biti podstanar 10 godina. Pritom sam samohrani roditelj, a moja ćerka ima i zdravstvenih problema. Veoma sam zahvalna što nam je sagrađen novi dom – kaže Ljiljana Mirić.

Nakon posete Gračanici, čelnici Srpske liste su sa svojim domaćinima su u selu Ugljare posetili naselje Bergen, koje se nalazi u završnoj fazi rekonstrukcije. U ovom naselju zbrinute su 22 raseljene porodice.

– Danas je zaista lep povod što smo ovde jer je porodica Mirić dobila novi dom. Ne samo što je dobila novi dom, već smo čuli od ministra Dalibora Jevtića da će dobiti kompletan nameštaj i grant za pokretanje svog biznisa. Imamo priliku da vidimo u naselju Bergen da će se uskoro još 21 porodica useliti u svoje nove domove. Međutim, ne mogu reći da sam srećan, pre bih rekao da sam tužan zato što su opštinu Gračanica pogodile velike poplave, a na žalost u nekim mestima voda se nije još uvek povukla. Tamo gde se voda povukla, ostavila je trajne posledice. Moja poruka za te ljude, pored sredstava koje je odvojilo Ministarstvo za povratak, Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Petrom Petkovićem je takođe obezbedila sredstva za te ljude. Vlada Republike Srbije je donela odluku i prebacila ta sredstva Kancelariji za KiM. Želim jasno i glasno da poručim svim tim ljudima da će imati maksimalnu podršku i sva šteta koju su pretrpeli, biće im nadoknađena – rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici Srpske liste bili u prilici da pokažu javnosti deo onoga što je urađeno u proteklom periodu.

– I porodica Mirić, i naselje Bergen su samo deo naših aktivnosti koje smo imali u vreme kada je bilo zaista teško da se određeni projekti implementiraju. Znamo svi kakvi su uslovi bili u naselju Bergen. Mislim da smo uradili veliku stvar. To je deo projekta koji imamo širom Kosova koji obuhvata zatvaranje kolektivnih centara – kazao je Jevtić.

– Srpska lista ima jasnu politiku, a to je da moramo da brinemo o svakom stanovniku svih opština, pogotovo opština sa srpskom većinom. Sve ovo što smo do sada radili i gradili, obdaništa, stambene jedinice, puteve, znači da ćemo i ubuduće raditi na opstanku i ostanku našeg naroda na ovim prostorima – rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Obilaskom naselja Bergen u Ugljaru, čelnici Srpske liste završili su posetu opštini Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još