Petković sa Gujonom o planovima i mogućnostima za dodatnu pomoć južnoj pokrajini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Arnoom Gujonom, osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je sa Gujonom razgovarao o njegovom dugogodišnjem radu i zalaganju za poboljšanje života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i o planovima i mogućnostima za dodatnu pomoć južnoj pokrajini. Petković i Gujon saglasni su da je saradnja u prethodnom periodu bila na visokom nivou i da je obostrana želja da se takva uspešna saradnja nastavi, navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM se posebno zahvalio Gujonu na nesebičnoj pomoći koju godinama pruža našoj južnoj pokrajini.

„U svom humanitarnom radu Arno Gujon će uvek moći da računa na pomoć i podršku kako Kancelarije za KiM, tako i mene lično. Veoma cenimo i poštujemo njegov doprinos poboljšanju uslova života Srba na Kosovu i Metohiji. Njegov humanitarni rad i zalaganje su svetao primer svima nama“ – istakao je Petković i zahvalio Gujonu na njegovim naporima da i u svetu proširi istinu o položaju Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije, što sada čini i kao direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments