• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Epidemiološka situacija bolja, na snazi nove mere

Opštinski štab za vanredne situacije obavestio je stanovnike opštine Leposavić da je na osnovu propisanih mera na suzbijanju pojave i širenja virusa korona, a na osnovu ovonedeljnog preseka stanja došlo do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Leposavić izazvane virusom korona, pa su u skladu sa tim od danas stupile na snagu nove mere donete od strane nadležnih institucija.

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata, trgovinskih i drugih radnji na teritoriji opštine Leposavić  u periodu od 22:00ͪ  do 05:00ͪ . Od ove mere izuzete su benzinske stanice (pumpe) i apoteke.

U periodu kada je dozvoljen rad gore pomenutim trgovinskim radnjama i ugostiteljskim objektima, apeluje se na vlasnike istih da poštuju mere zaštite koje su na snazi, odnosno da osoblje i radnici nose zaštitnu opremu (maske), kao i da dezinfekciona sredstva u svakom trenutku budu dostupna korisnicima usluga. 

Apeluje se na stanovnike opštine Leposavić, bez obzira na poboljšanu epidemiološku situaciju, da se striktno pridržavaju uputstava i  mera donetih od strane nadležnih institucija, da se pokaže lična i društvena odgovornost, solidarnost i jedinstvo, a sve u cilju zaštite zdravlja.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još