• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Pretvorićemo Brezovicu u međunarodni centar investicijama u sklopu Vašingtonskog sporazuma

Aktuelni kosovski premijer, Avdulah Hoti, boravio je juče u opštini Štrpce gde je posetio skijaški centar Brezovica i obećao da će uz dodatna ulaganja on postati međunarodni centar. Navodi da će se investicioni plan sprovesti u sklopu Vašingtonskog sporazuma, a tokom 2021. godine.

Hoti se juče u pratnji aktuelnih ministara Vljore Dumoši (Vlora Dumoshi) i Arbana Abrašija (Abrashi) sastao sa Skijaškim savezom Kosova.

„Razgovali smo sa skijašima o uslovima i onome što je potrebno da revitalizujemo ovde da bi ovaj centar bio pretvoren u pistu svetskih standarda“, poručio je Hoti.

Kaže da će se investicije obezbediti u sklopu Vašingtonskog sporazuma i obaveza koje je preuzelo Kosovo, a da će se projekat završiti ove godine.

Odlazeći ministari frastrukture Arban Abraši u objavi na Fejsbuku naveo je da će Brezovica biti jedan od najvećih skijaških centara na Balkanu, a da je detaljan projekat i investicioni plan predstavljen u Vašingtonu.

RTS prenosi da je Arbaši sa Brezovice poručio da je Vašingtonskim sporazumom predviđeno ulaganje od oko 600.000 evra, a da je vršiteljka dužnosti ministarke za omladinu i sport Vljora Dumoši, navela da će narednih dana predstaviti plan za turistička sela.

Izveštavajući o Hotijevoj poseti Brezovici prištinska Koha objavila je tekst sa naslovom „Brezovica ponovo na listi predizbornih obećanja“.

Ovaj medij piše da je Brezovica već godinama predmet predizbornih kampanja, ali i dodaje da, sa druge strane, nije bilo nikakvih ulaganja u skijaški centar.

Tu je takođe i projekat „Nova Brezovica“ kojim su bile predviđene investicije u iznosu od 300 miliona evra, ali ni to nije uspelo, piše dalje Koha.

Izvor: Koha

Comments

Pročitaj još