• Početna>
  • Vesti>

Dr Stolić: Broj obolelih u opadanju, više je otpusta nego prijema novih pacijenata

Prema podacima Kriznog štaba na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata koronavirusom inficirana je jedna osoba.

Da je epidemiološka situacija znatno bolja, potvrđuju i podaci o broju pregleda i hospitalizovanih pacijenata na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu.

“Situacija u ovom trenutku je znatno bolja nego što je bila početkom ili sredinom ovog talasa, kada smo u jednom trenutku imali i po 60 do 70 hospitalizovanih pacijenata i na dnevnom nivou i do 80 pregleda. U ovom trenutku broj pregleda je do dvadesetak dnevno i mahom su to kontrolni pregledi, a broj prvih pregleda je znatno smanjen”, kaže za RTV Gračanica infektolog dr Boban Stolić.

Dr Stolić ističe da je trenutno na  Infektivnom odeljenju hospitalizovano 14 pacijenata, ali da se radi o lakšoj kliničkoj slici i da su svi oni dobrog opšteg stanja, sem jednog pacijenta koji je na kiseoničkoj potpori.

“Očekujem da se ovaj trend većeg broja otpusta nego prijema nastavi i u narednim danima”, kaže dr Stolić.

Zahvaljujući manjem broju inficiranih opština Gračanica se nalazi u tzv. “zelenoj zoni”, ali su i dalje na snazi antikovid mere, a nadležni upozoravaju da i pored boljeg stanja nema mesta opuštanju i da je neophodno odgovorno ponašanje stanovništva.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još