• Početna>
  • Vesti>

Inspekcija kosovskog Ministarstva zdravlja pretresla Dom zdravlja u Štrpcu

Foto: Gračanica onlajn

Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja, praćena pripadnicima policije, upala je danas u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, tražeći vakcine protiv Kovida 19.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, izvršen je pretres na Odeljenju za vakcinacije, kovid ambulanti i Odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

“Inspektori su sačinili zapisnik, u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja upozoren je da je posedovanje „nelegalno nabavljenih vakcina“ krivično delo. Ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji” navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju naglašavaju da su i Kancelarija i Republika Srbija tokom čitave epidemije, preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i da je to “jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom”.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju će svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji. Republika Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju protiv Kovida 19, i pravo na vakcinu već ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji” stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Gračanica Onlajn

Comments

Pročitaj još