• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Haradinaj je opasan čovek, “velika Albanija” pretnja za ceo region

Beograd, 13. novembra 2020.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic zahvalio je EU na bespovratnom finansiranju izgradnje intermodalnog terminala u Batajnici i istakao da ce taj projekat mnogo znaciti za dalji ekonomski napredak nase zemlje.Intermodaln terminal u Batajnici ce biti neka vrsta sireg logistickog centra, gde ce se vrsiti pretovar robe iz kamiona u vozove - neka vrsta "suve luke", kao preduslov za dalji ekonomski napredak, rekao je Vucic, koji je zajedno sa Semom Fabricijem i ministarkom Jadrankom Joksimovic bacio lopatom prvi malter u kamen temeljac.FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ramuš Haradinaj je opasan čovek, a “velika Albanija” bila bi pretnja za Srbiju ali i ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Komentarišući izjavu predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da se zalaže za referendum za ujedinjenje s Albanijom, ako Kosovo ostane neučlanjeno i neintegrisano u EU i druge organizacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija imati adekvatan odgovor.

“Oni su bili iznenađeni kada sam rekao da će Srbija imati adekvatan odgovor na takve najave. Ja nikome ne pretim. Stvaranje ‘velike Albanije’ je pretnja i za Srbiju i za region”, rekao je Vučić. 

Prema rečima predsednika Srbije Ramuš Haradinaj je opasan čovek i vešt političar koji pledira na mesto predsednika Kosova.

“I ukoliko bi uz njega Aljbin Kurti bio premijer onda bi imali obe grane vlasti koja je za ujedinjenje sa Albanijom”, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da bi voleo da je čuo više reakcija iz Vašingtona, Brisela i drugih centara moći.

“Da je neko u Srbiji govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu, ne samo da bi nam uveli sankcije, već bi nas skoro i bombardovali”, rekao je Vučić.

Vučić je poručio da Srbija nije “plitak potok” da svako može da je preskače na taj način. 

Komentarišući zahteve opozicije da se osnuje ministarstvo za izbore kao i da se uključi u uređivanje RTS-a Vučić je rekao da RTS moraju da uređuju profersionalci a ne da to bude bilo čija prćija.

“Što se tiče minsitarstva za izbore svakakvih sam se ludosti naslušao u poslednjih mesec dana tako da to ne mogu više da slušam. Dijalog je za ozbiljne ljude”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još