• Početna>
  • Vesti>

Protest meštana Gračanice zbog problema sa električnom energijom

Na parkingu u blizini restorana „Arsa“ u Gračanici okupilo se oko dvadesetak meštana kako bi ukazali na problem koji od 8. januara imaju sa električnom energijom. Ukoliko se kvar na električnoj mreži ne reši, meštani poručuju da će preduzeti radikalnije mere.

Višesatni prekidi elektronapajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli su do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice.

Zbog nerešavanja problema koji traje već dvanest dana, meštani su organizovali protest.

„Oko 40 kuća i privrednih subjetaka u ovom delu Gračanice od 8. januara nema dve ili jednu fazu na električnoj mreži, što izaziva velike probleme u životu i radu ljudi. Zima je i temperature su niske, meni je hidrofor smrzao, nije moga da radi jer nije bilo električnog napajanja“, kazao je Aleksandar Todorović.

„Zvali smo KEDS milion puta, ali nismo dobili informacije kada će problem biti rešen. Dolazili su i pokušavali da uklone kvar, ali to je sve bilo kratkotrajno, problem nije rešen. Naša domaćinstva nemaju jednu fazu. Šteta je velika, jer imam restoran i mesaru, sva roba će se pokvariti. Nije mi jasno da se u današnje vreme dešava ovako nešto“, kazao je Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana “Arsa”.

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

„Ovo je dvanaesti dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku. Razgovaraćemo sa komšijama, ali ne znamo šta nam je činiti“, poručio je Todorović.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za RTV Kim kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

Takođe, ekipa RTV Kim ni danas nije uspela da dobije odgovor iz KEDS-a kada će problem sa strujom u ovom delu Gračanice biti rešen.

Izvor i foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još