• Početna>
  • Vesti>

Preminuo još 21 pacijent, koronavirusom zaraženo još 1.578 osoba

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminula još 21 osoba, a zabeleženo je 1.578 novih slučajeva zaraze, od 9.040 testiranih.

Na respiratoru je 182 pacijenta.

Broj novozaraženih u Srbiji polako opada, a neke bolnice izlaze iz kovid sistema.

Imunolog Srđa Janković pred sutrašnju sednicu Kriznog štaba navodi za RTS da je cilj da se analizira situacija, pa će se tek onda videti da li je potrebno nešto menjati. 

Dodaje da epidemiolozi i on kao imunolog neće zagovarati popuštanje mera, jer i dalje postoji potencijal da se epidemija rasplamsa, i dalje je mnogo zaraženih, bolnice se nisu ispraznile, a i dalje postoji značajan broj preminulih na dnevnom nivou.

Doktor Janković poručuje da je potrebno ispratiti situaciju do kraja.

Direktorka Instituta “Batut” Verica Jovanović kaže za RTS da je situacija i dalje veoma rizična, imamo virus u populaciji, ne možemo da odahnemo, a sve preventivne mere su i dalje na snazi. 

Vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić. 

“Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva”, kazala je Brnabićeva i apelovala na sve da se u što većem broju prijave. 

Posle jednomesečnog raspusta, počelo je drugo polugodište, a časovi su skraćeni na 30 minuta. 

Učenici prva četiri razreda osnovne škole nastavu svakodnevno pohađaju u školi, a stariji osnovci i srednjoškolci kombinovano – u samoj školi i na daljinu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još