• Početna>
  • Vesti>

Dedić: Počelo drugo polugodište, đaci u školskim klupama

“Prema mojim saznanjima , učenici su u svim školama u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od jutros u školskim klupama, sve je spremno za početak nastave u okviru drugog polugodišta školske 2020/21 godine”, rekla je za jutarnji program Radija Kosovska Mitrovica Jasmina Dedić, načelnica školske uprave Ministarstva prosvete, odeljenja u Kosovskoj Mitrovici.

” Nastava se nastavlja po principu kombinovanog modela , kao i na početku ove školske godine.

Naime učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju svakodnevno u školi podeljeni u dve grupe, od 5 do 8 razreda kombinovano jedan dan u školi a jedan dan on line i učenici srednjih škola jednu nedelju u školi a drugu on line.To je nepromenjeno u odnosu na sustem nastave koji je ustanovljen na pošetku čkolske godine”, rekla je Dedić.

Na pitanje da li ima problema u mestima gde su putevi neprohodni kao i gde su poplavljena područja, Dedićeva je odgovorila da prema njenim saznanjima nema problema, putevi do škola su prohodni i učenici od jutros redovno pohašaju nastavu. Dodala je da ne nada da će ostati ovako do kraja školske godinbe i da misli da neće biti primorani da zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije prekidaju nastavu.

Jasmina Dedić načelnica školske uprave Ministarstva prosvete Vlade RS je svim učenicima koji nastavu pohađaju po sistemu Republike Srbije poželela srećan pošetak drugog polugodišta školske 2020/21.godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još