Ljajić: Nisu me pustili na Kosovo da bi pokazali moć, odlučuju ad hok

Bivši ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je, dan nakon što mu je zabranjen ulazak na Kosovo, gde je krenuo na pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, da su se službenici na Jarinju iznenadili što nije imao najavu za dolazak, jer u njihovom sistemu piše da je još ministar, prenosi Tanjug.

Ljajić je za televiziju Prva izjavio da su mu policajci rekli da sačeka, kada je objasnio da više nije zvaničnik Vlade Srbije i da putuje privatnim automobilom, ali ni posle dva sata ga nisu pustili da uđe na Kosovo.

“Posle 10 minuta je došao čovek i rekao da potpišem rešenje da ću se vratiti i da ne mogu da uđem”, kazao je Ljajić.

Kako je rekao, misli da nema spiska za ljude koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, već da se te odluke donose ad hok.

“Ovo je vrlo jasno demonstracija moći, svoje samostalnosti, državnosti. Mi možemo da donosimo odluke kakve hoćemo i prema kome hoćemo. Ne verujem da ima neki sistem, već od slučaja do slučaja se odlučuje”, kazao je Ljajić.

Govoreći o ubistvu Ivanovića, izrazio je nevericu što “smo pored toliko kamera, tehnoloških mogućnosti, tamo gde smo bili i 16. januara 2018. godine”.

“Najviše me iznenađuje indolentnost međunarodne zajednice, koje bi morala da pokaže minimum interesovanja da se ova istraga pomeri sa mtrve tačke. Nisam previše očekivao od institucija u Prištini, ali jesam od međunarodne zajednice”, kazao je Ljajić.

Izvor: Tanjug, Kosovo Online

Comments