• Početna>
  • Vesti>

Petković: Hteo sam da pravoslavnu Novu godinu proslavim sa narodom na KiM i da sa njima podelim muku

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da kršenje prava na slobodu kretanja od strane Prištine neće zaustaviti Srbiju u pružanju pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.

Petković je istakao da je sa narodom na Kosovu i Metohiji hteo da obeleži srpsku Novu godinu, ali i da sa njima podeli muku.

„Ja sam danas trebao da budem na Kosovu i Metohiji i da sa narodom proslavim srpsku Novu godinu, ali i da podelim muku s obzirom da su mnoga sela i mesta srpskih sredina poplavljena usled velikih kiša koje su pale prethodnih dana“, rekao je Petković.

On je istakao da su o slučaju zabrane ulaska na teritoriju Kosova i Metohije upoznati i predstavnici Evropske unije.

„Meni je u dva sata noćas zabranjen ulaz na prostor Kosovo i Metohije. Ja sam obavestio zvaničnike EU koji jasno kažu da je to direktno kršenje slobode kretanja, ali to nas neće zaustaviti da pomognemo našem narodu i da tamo gde treba pomoć odnesemo. Ja ću svakako u narednom periodu biti prisutan sa našim narodom na Kosovu i Metohiji zato što se borimo i zato što nam je stalo da dođemo do svakog našeg čoveka jer je on naše bogatstvo i našeg naroda i države Srbije“, naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je ovaj potez Prištine deo predizborne kampanje.

„Kada Priština ne može da prikaže svoje rezultate jer ih nema onda je najlakše udariti na srpski narod jer je to postao omiljeni sport u Prištini pa se tako albanski političari takmiče kako da povećaju svoj politički rejting“, zaključio je Petković.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još