• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 29 osoba u Srbiji, nova 2.142 slučaja zaraze

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminulo još 29 obolelih, a zabeležena su 2.142 nova slučaja zaraze. Na respiratoru je 189 pacijenata. Testirane su 13.323 osobe.

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je poslalo obaveštenje školama, a ponovo je prosledilo i stručna uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, koja je Krizni štab usvojio 11. avgusta 2020. godine.

Za 36 sati, od kako su građani počeli da se prijavljuju preko e-Uprave, više od 100.000 ljudi iskazalo je interesovanje za vakcinacijom, izjavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović.

Prema njenim rečima, 30 odsto prijavljenih nije biralo tip vakcine kojom bi se vakcinisalo, a više od 8.000 zainteresovanih za vakcinaciju je starije od 75 godina.

Ministarka je obišla Kancelariju za IT i elektronsku upravu gde je proverila kako funkcioniše iskazivanje zainteresovanosti građana za vakcinisanje protiv koronavirusa.

Najavljeno je da od četvrtka, 14. januara, sa radom počinje i kontakt centar, preko koga će takođe biti moguće iskazati interesovanje za vakcinaciju telefonom.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još