Kancelarija za KiM poslala pomoć pogođenima

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je večeras da je obezbedila pakete hrane i vode za najugroženije porodice i domaćinstva u centralnom delu Kosova i Metohije pogođene poplavama, koji će im biti isporučeni u toku sutrašnjeg dana.

Kako se navodi, najpogođenijim naseljima upućene su i raspoređene crpne pumpe, a u pojedina domaćinstva i mašine za isušivanje prostorija, tri pumpe velikog kapaciteta na putu su ka Prilužju, gde se večeras izlila reka Sitnica i došla do stambenih zgrada.

Paketi hrane obezbeđeni su uz pomoć predstavnika opština i privremenih organa u srpskim sredinama, navodi se u saopštenju.

Meštane sela Lepina u Lipljanu koje je pogođeno poplavama večeras je obišao pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić, koji je poručio građanima da će nadležni pomoći u saniranju štete.

“Najvažnije je da niko nije životno ugrožen, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije pomoći će našem narodu u saniranju štete. Čim se voda povuče krećemo u popravku kuća, puteva i bićemo brzi i efikasni u tom zadatku”, rekao je on.

Dodaje se da su sa narodom pogođenim poplavama na terenu i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i Ivan Vujić.

Izvor Tanjug

Comments