Petković: Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći porodicama koje su pogođene poplavama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Nebojšom i Miljanom Načićem iz sela Plemetina kod Obilića, kojima je zbog poplava prethodnih dana oštećena imovina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je razgovarao i sa porodicom Jolić iz Kuzmina u Kosovu Polju, koja se takođe našla na udaru ove prirodne nepogode, dodaje se.

Petković je želeo lično da se informiše o šteti koju su pretrpeli i upozna se na koji način Kancelarija može da im pomogne da saniraju posledice poplave.

Izlivanjem reke Sitnice Načićima je poplavljeno dvorište, pomoćni objekat i podrum. Voda je uništila motorne kosačice za travu, zimnicu, zamrzivač sa hranom. Jolićima je voda poplavila deo domaćinstva, na mestu gde se izlila reka Drenica, navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM preneo je da će Kancelarija pomoći i Načićima i Jolićima i drugim porodicama koje su pogođene ovom prirodnom nepogodom.

„Situacija u srpskim sredinama je pod kontrolom, imamo nekoliko izolovanih slučajeva u kojima je poplava napravila probleme i to već rešavamo. Pomoći ćemo da se šteta sanira i to obećanje sam dao i porodicama s kojima sam razgovarao. Pratimo situaciju na terenu, naši ljudi su u kontaktu sa građanima za slučaj da je potrebno da reagujemo. Razgovarao sam i sa predsednicima opština na severu pokrajine, da budu u pripravnosti u slučaju izlivanja Ibra“, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments