Poplavljena pojedina domaćinstva u Kuzminu

Nakon obilne kiše koja je padala prethodnih dana više domaćinstava u Kuzminu u opštini Kosovo Polje je poplavljeno, a vatrogasci su noćas evakuisali nekoliko porodica, kazala je za RTV Kim meštanka ovog sela Jovana Cvetković. Odobrnik u SO Kosovo Polje Ljubiša Ćirković navodi da je nivo vode u opadanju.

Reka Drenica koja protiče kroz ovo selo izlila se nakon obilnih kiša koje su padale prethodnih dana.

“Poplava je juče krenula brzim intenzitetom da dolazi. Kuće koje su bile u samom centru sela su poplavljene, i još uvek je nemoguće doći do njih”, rekla je Cvetkovićeva.

Ona napominje da su sinoć oko 23 časa na teren izašli vatrogasci koji su evakuisali nekoliko porodica.

“Ubrzo nakon toga su došli ronioci i pripadnici Kosovske vojske. Voda se još uvek nije povukla, a par automobila je bilo zaglavljeno. Ulaz u selo je poplavljen, osim ulaza preko Slatine, ukoliko još uvek postoji mogućnost da se uđe”, navodi Jovana Cvetković.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovo Polje i odbornik u skupštini ove lokalne samouprave Ljubiša Ćirković, kazao je za RTV Kim da je nivo vode u opadanju.

“Evakuisane su dve romske porodice, voda je došla do pojedinih srpskih domaćistava. Stanje je uobičajeno usled velike količine padavina”, rekao je Ćirković.

RTV Kim je pokušala da kontaktira nadležne u opštini Kosovo Polje, međutim do objavljivanja ove vesti to nismo uspeli.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još