• Početna>
  • Vesti>

Nepronalaženjem počinioca srpski narod i dalje na meti vandala i kriminalaca

Na veliki hrišćanski praznik Božić u Babinom Mostu kod Obilića nepoznati počinioci provalili su u kuću Vučkovića, ovaj najradosniji praznik nije im doneo ni mira, a ni radosti. Naime, dok su bili u poseti rođacima kuća im je obijena i ispreturana, osim pričinjene materijalne štete zbog provale ukućani su uznemireni i uplašeni. Incident u Babinom Mostu osudila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Dejan Vučković, vlasnik obijene kuće, ističe da su lopovi ušli kroz prozor spavaće sobe i naneli im veliku štetu.

“Razbili su prozor spavaće sobe i napravili katastrofu. I pre dve godine nam je kuća bila obijena odneli su novac, nakit, sve vredno iz kuće i ništa se nije rešilo, tako da, verujem da ni ova provala neće biti rasvetljena,” kaže Dejan Vučković za RTV Gračanica.

Supruga Dejana Vučkovića, Ivana kaže da joj najžalije jer su deca uplašena i bila svedoci ovog užasnog prizora.

“Strah me da ćemo jednom svi biti u kući i da će taj treći put obijanja biti najgori. Nije zbog mene, najviše se plašim za svoju decu,” kaže Ivana Vučković.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kaže da je ovim napadom znatno narušena bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

“Mislili smo da će početak Nove godine i Božić proteći mirno, međutim napad na porodicu Vučković iz Babinog Mosta pokazuje da je bezbednost na Kosovu i Metohiji veoma krhka. Nepronalaženje počinioca govori to da Srbi mogu biti stalna meta na ovim prostorima. Na žalost, ni međunarodna zajednica, ni Priština, ni bezbednosne institucije ne pokazuju volju da situaciju učine boljom, da srpski narod bude zaštićeniji, ali uprkos tome srpski narod je hrabar i ovakve situacije ga neće uplašiti, a mi ćemo sigurno ostati na ovim prostorima, kaže za RTV Gračanica Srđan Popović.

Ranije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ovaj događaj u Babinom Mostu.

“Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački. Po pravilu, sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje,” kaže se između ostalog u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, oni su izvršili uviđaj i otvorili istragu, ali Vučkovići ne očekuju da će počinioci biti pronađeni.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još