• Početna>
  • Vesti>

Vučić iz Hilandara: Ujedinjeni možemo Srbiju da učinimo snažnijom i boljom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Božić obeležava u Hilandaru. Vučić je na Instagramu objavio svoju fotografiju kod masline, koju je, prema predanju, zasadio car Dušan i poželeo srećan Božić tradicionalnim pozdravom – “Hristos se rodi”.

“Manastir Hilandar je veličanstven, a bez obzira na to što su pred srpskim narodom velika i teška iskušenja, uveren sam da zajedno i ujedinjeni možemo da učinimo našu Srbiju još snažnijom i boljom za sve njene građane. Hristos se rodi!”, stoji u Vučićevoj objavi na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi na Svetoj Gori noćas je prisustvovao Božićnoj službi, a jutros i liturgiji.

Vučić će tokom dana obići sve radove na obnovi manastira Hilandar, teško stradalog u velikom požaru u noći između 3. i 4. marta 2004. godine.

Poseta Vučića manastiru Hilandar je prva zvanična predsednička poseta tom srpskom manastiru u poslednje dve decenije. O njegovoj poseti Svetoj gori i Hilandaru obavešten je i carigradski patrijarh.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još