Kancelarija za KiM: Umesto da im se omogući da u miru proslave Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su nepoznati počinioci večeras obili i opljačkali kuću srpske porodice Vučković iz sela Babin Most, kod Obilića.

“Posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada ova porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju Božić, jedan od svojih najvažnijih praznika” navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su nepoznati počinioci u toku večeri obili prozor i izvršili premetačinu kuće Dejana Vučkovića iz Babinog Mosta i iz nje odneli dečju garderobu. Vučković se u tom trenutku sa porodicom nalazio u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je već drugi put u dve godine da je kuća porodice Vučković na meti lopova, a ni prošli put za ovo delo niko nije odgovarao, dodaje se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani.

Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca, ističe se u saopštenju.

“Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački. Po pravilu, sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments