• Početna>
  • Vesti>

Petar Petković proslavlja Božić sa srpskim narodom u Gračanici

Na najradosniji hrišćanski praznik Božić , direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, bio je rano jutros položajnik porodici Dejana Rašić, zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem.

„ Zadovoljstvo je što sam u svojstvu direktora Kancelarije na KiM. Dolazio sam ranije , ali po prvi put sada ovde na centralnom Kosmetu kao direktor Kancelarije za KiM i to baš danas na najradosniji hrišćanski praznik Božić i da sam bio polažajnik ovom čestitom domu”

Petković je ovom prilikom porodici Rašić ali i svim Srbima preneo podzdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i vlade Srbije sa željom da i ovaj praznik i sve naredne dane provedu u zdravlju i miru.

U znak zahvalnosti domaćin Dejan Rašić rekao je da mu je drago da Srbi nisu zaboravljeni i da je država Srbije je uvek prisutna na KiM.

“Ovaj čin danas znači puno svim Srbima koji žive na KiM. Nismo zaboravljeni i ovo nam daje snagu da opstanemo i ostanemo na prostorima KiM”, rekao je Rašić.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i pomoćnik direktora Dejan Pavićević u manastiru Gračanica prisustvuju Božićnoj Liturgijikoju služi episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. Pored redstavnika Kancelarije za KiM litugiji prisustvuju i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, predsednik SG Priština Ljubinko Karadžić i manji broj vernika zbog trenutne epidemiološke situacije.

Snimanje i fotografisanje u manastiru u Gračanici tokom božićne liturgije je zabranjeno.

U 12 sati, direktor Petar Petković će Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije.

Sve navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju biće sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još