• Početna>
  • Vesti>

Vučić čestitao Božić Putinu, zahvalio na podršci Rusije u vezi Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i svim pravoslavnim hrišćanima u Rusiji, uz iskrene želje da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju, prenosi Tanjug.

“Neka ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak.

Godina iza nas bila je teška, ali je pokazala da, u vremenima bremenitim izazovima, uz razumevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem, možemo da odolimo iskušenjima. Raduje me što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo.

Koristim i ovu priliku da Vam zahvalim na aktivnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Posebnu zahvalnost Vam izražavam na ličnom zalaganju da se završe radovi na mozaiku u Hramu svetog Save i toploj poruci koju ste uputili”, navodi se, između ostalog, u pismu koje je predsednik Vučić uputio Putinu.

Pismo sa božićnim čestitkama predsednik Vučić uputio je i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još