• Početna>
  • Vesti>

Da li će mere sledeće nedelje biti ublažene ukoliko se smanji broj novoobolelih?

Tokom naredne sedmice biće obavljena procena antikovid mera koje su trenutno na snazi, ali se ne očekuje ublažavanje mera, iako je kriva broja slučajeva pozitivnih na koronavirus poslednjih dana opala, piše Gazeta ekspres.

„Tokom sledeće nedelje obaviće se procena trenutnih mera. Kategorizacijom opština smanjen je broj novoobolelih, ali se ne očekuje objavljivanje ublažavanja mera. Uskoro će se đaci vratiti u škole, nastava počinje 18. januara. Uprkos smanjenju broja pozitivnih slučajeva, moramo biti oprezni “, rekli su u Ministarstvu zdravlja.

Antikovid mere koje su trenutno na snazi važe od 23. decembra prošle godine.

Zbog praznika na kraju godine i dolaska građana koji žive u inostranstvu, dozvoljeno kretanje u gradovima u crvenoj zoni produženo je za jedan sat.

Takođe, u opštinama u crvenoj zoni produženo je radno vreme restorana, dok je dozvoljena usluga prilagođene dostave.

U tim opštinama zabranjeno je kretanje od 20 do 5 časova ujutru, osim za hitne i zdravstvene potrebe koje su uredno dokumentovane. Zabrana se ne odnosi na zdravstveno osoblje, organe reda i slično, kao i na radnike koji imaju posebne dozvole.

Privrednicima je dozvoljen rad od 5 ujutru do 20 časova, kao i tržnim centrima i restoranima, a isporuka hrane dozvoljena je i posle 20 časova.

Izvor: Kosovo Online/ Gazeta Ekspres

Comments

Pročitaj još