• Početna>
  • Vesti>

Gujon: Tradicionalni božićni konvoj “Solidarnost za Kosovo” za pomoć ugroženim porodicama

Francuski humanitarac i v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Arno Gujon objavio je da počeo je tradicionalni božićni konvoj francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”, koja će u narednih nekoliko dana obići ugrožene porodice i distribuirati pomoć vrednu 100.000 evra.

Kako je dodao, francuski volonteri su bez problema stigli na Kosovo.

“Francuski volonteri su danas podelili paketiće za decu, školski pribor i novu garderobu kao i mala krda koza, ovaca i krava porodicama koje se bave stočarstvom u kameničkom i novobrdskom kraju”, napisao je Gujon na društvenoj mreži Tviter.

Kako je dodao, u godini kada vas zadesi teška epidemiološka situacija, brojne administrativne poteškoće i konstantna neizvesnost, želja da u najtežim trenucima budemo sa srpskim narodom u enklavama mora da bude veća od svih prepreka.

“To je posebno važno kada znamo da izolacija sa kojom se suočava celi svet u jeku epidemije koronavirusa, već 20 godina, predstavlja bolnu svakodnevnicu za Srbe na Kosovu i Metohiji. Zbog toga, naši volonteri i ove godine napuštaju svoj komfor i uzimaju odmor u svojim firmama kako bi posetili i pružili svu ljubav i solidarnost prema žiteljima enklava”, napisao je Gujon.

Kako kaže, moralna podrška volontera, izuzetno je značajna, pogotovu u ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osjećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim.

“Naše opredeljenje je da budemo sa tim hrabrim ljudima koji ne odustaju uprkos svemu. Ugledajući se na njih i na njihovu borbu, ni mi nećemo odustati”, poručio je Gujon.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još