• Početna>
  • Vesti>

Počelo zasedanje Skupštine Kosova, očekuje se usvajanje budžeta za 2021. godinu

epa05954408 A general view of the Kosovo parliament during an extraordinary session in Prishtina, Kosovo, 10 May 2017. The parliament is debating a no confidence motion brought by the opposition parties. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nekoliko minuta posle 18 časova, započela je sednica Skupštine Kosova, koja je trebalo da se održi jutros, a odložena za 17 časova, na kojoj se očekuje usvajanje Nacrta zakona o budžetu za 2021. godinu u drugom čitanju, prenosi Koha.

U ponedeljak je u prvom čitanju izglasan Nacrt budžeta za 2021. godinu.

Ministarka finansija Hikmete Bajrami zatražila je od poslanika da glasaju o amandmanima u paketima, a ne odvojeno.

Prema njenim rečima, vlada nema rezerve i ne može da primi dodatna sredstva za razne projekte.

„Nekoliko amandmana je dodato Odboru za budžet i finansije. Odobren je trošak vakcine koja nije bila uključena u budžet. Postoji dodatnih 40 miliona evra spoljnih sredstava za troškove vakcine. Izmene su usvojene za četiri opštine, koje nisu imale odobren budžet od skupština opština.

Naš poziv je da ne nastavljamo sa ostalim amandmanima, jer ne mogu da se izvrše zbog ograničenja. Zahtevamo da se o izmenama i dopunama glasa vremenom. Prilagodili smo izborni budžet. Ako predlažete izmene i dopune, navedite izvor finansiranja odakle će se ta sredstva dobiti, jer više nema rezervi“, rekla je Bajrami.

Od ukupno 149 amandmana, samo 11 od ima podršku odbora.

Izvor: Kosovo Online, Koha ditore

Comments

Pročitaj još