• Početna>
  • Vesti>

Danas kreće isplata novčane pomoći od 130 evra onima čije su žalbe usvojene

Građani kojima su usvojene žalbe koje su uložili zbog toga što nisu ostvarili pravo na pomoć kosovske vlade u iznosu od 130 evra za period april-jun, novac mogu da podignu počevši od danas do 15. januara, saopštilo je kosovsko ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu.

Kako su pojasnili, Centar za socijalni rad obavestiće one kojima je odobreno pravo na mesečnu pomoć namenjenju socijalno ugroženim licima do 31. decembra

„Sve porodice koje Centri za socijalni rad obaveste da im je priznato pravo na primanje ove mesečne pomoći za mesece april-jun 2020. godine, budžetska sredstva mogu podići u najbližim poštama u okviru njihove opštine“, ističe se u saopštenju.

One porodice i građani kojima su žalbe pak odbijene, mogu da se prijave Centrima za socijalni rad u svojoj opštini od 15. januara naredne godine kako bi dobili službeno rešenje i iskoristili priliku za podnošenje žalbi nadležnom sudu.

Podsetimo, isplata 130 evra porodicama koje nemaju nijednog zaposlenog člana i koji nisu korisnici novčanih pomoći iz kosovskog budžeta deo je  ekonomskog paketa za ublažavanje posledica pandemije, koji je donela prethodna vlada još 31. marta.

12. avgusta, otpočela je isplata pomoći u iznosu od 130 evra za maj i jun, dok su oni koji nisu ostvarili pravo na mesečnu pomoć od 130 evra mogli da ulože žalbu od 17. do 31. avgusta.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još