• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srbija nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Povodom najava iz Prištine da će biti pokrenuta istraga u vezi ulaska Fajzerove vakcine na KiM za potrebe srpskih zdravtsvenih institucija, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se saopštenjem u kome kaže da smo dosad navikli da tokom svake predizborne kampanje u Prištini glavna meta napada bude Srbija, ali i da ničije političke ambicije ne smeju da budu iznad zdravlja i života ljudi.

“Koronsvirus ne poznaje nečije etničko poreklo, što dobro razume Srbija koja prema preporuci predsednika Aleksandra Vučića nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na Kosovu i Metohiji, kao što smo u jeku pandemije poklonili 1.000 PSR testova Institutu za javno zdravlje u u Prištini. Naša je obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka” stoji u saopštenju direktora Kancelarije.

Petković ističe da je borba protiv pandemije za Srbiju i njenog predsednika, iznad dnevnopolitičkih interesa.

“Zbog toga je nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, kada se bližimo cifri od dva miliona preminulih neko želi da se obračunava sa vakcinama i sprečava imunizaciju. Srbija i njen predsednik Alekdandar Vučić uvek će javno i opšte dobro staviti iznad dnevne politike. Srbija je ponosna što smo prvi u regionu i drugi u kontinentalnoj Evropi krenuli sa imunizacijom, jer je kod ove pošasti vreme odlučujući faktor” stoji u Petkovićevom saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM zaključuje da u borbi za očuvanje zdravlja građana, politici nema mesta, jer se kako ističe “svi borimo protiv istog, nevidljivog neprijatelja. Za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još