• Početna>
  • Vesti>

Priština: Vakcine iz Srbije ilegalno na Kosovu, preduzimamo zakonske mere

Na osnovu podataka Granične policije, ne postoje dokazi da su vakcine za građane na severu Kosova legalno ušle na Kosovo, saopštila je Vlada u Prištini, a prenosi Ekonomia Onljan.

“Kosovske institucije nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa srpskim vlastima po ovom pitanju, bilo direktno preko kancelarija za vezu, bilo uz posredovanje međunarodne zajednice.

Na osnovu informacija Carine i Granične policije nema podataka da su na zakonit način vakcine dopremljene na teritoriji Kosova. Pošto su vakcine na Kosovo ušle nelegalno, kosovske institucije preduzeće neophodne zakonske mere. Svaki medicinski proizvod koji ulaze na Kosovo moraju da budu u skladu sa propisima o uvozu, bilo da se radi o donaciji ili redovnom uvozu.

Kosovska agencija za medicinske proizvode i opremu mora izdati dozvolu za stavljanje u promet proizvoda. Ukoliko nije ispoštovana propisana procedura smatra se da je takav prizvod ilegalan. Nadležni organi trenutno preduzimaju odgovarajuće pravne radnje”, saopšteno je iz vlade u Prištini.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Ekonomia Online

Comments

Pročitaj još