• Početna>
  • Vesti>

Komercijalna banka uskoro u rukama NLB-a, šta će biti sa računima građana

Tridesetog decembra biće završena prodaja “Komercijalne banke” slovenačkoj NLB banci. Na račun Srbije biće uplaćeno 395 miliona evra, a banka će tada kako je najavljeno promeniti i ime. Šta će biti sa računima korisnika?

Slovenačka banka kupiće sva prava i obaveze pa će tako sve ono što su klijenti do sada potpisali ostati isto.

“Građani neće imati nikakvih problema, ovo njih ne dotiče. Dobro je za tržište banaka jer investitori dolaze, a Srbija će dobiti svoj deo novca i neka nova energija novih ljudi će doći ovde”, navodi Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Na račun Srbije biće uplaćeno 395 miliona evra. Slovenačkom investitoru nakon kupovine pripašće 83 odsto akcija banke.

Novi članovi u upravi banke imenovani su na sednici 11. decembra ove godine. Klijenti bi trebalo da prate obaveštenja koje banka izdaje.

“Na našem tržištu posluje 26 banaka i to je efekat konsolidacije koji je u toku. Imaćemo i spajanje Vojvođanske sa OTP bankom, a vidimo o sada ovaj primer. To nije ništa novo, već jedan trend u svetu”, dodaje Vasić.

Komercijalna banka osnovana je pre 50 godina i decenijama je banka sa najviše klijenata. Procenjuje se da ima oko dva miliona računa i 900 hiljada klijenata. Osim u Srbiji, ogranke ima i u Crnoj Gori, Sloveniji i Republici Srpskoj.

Izvor: RTS

Foto:ilustracija

Comments

Pročitaj još