Tramp odlikovao Grenela za sporazum Srbije i Kosova

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odlikovao je specijalnog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova Ričarda Grenela Medaljom za nacionalnu bezbednost.

“Ambasador Ričard Grenel je nagrađen zbog svog izuzetnog doprinosa koji je omogućio istorijsko potpisivanje normalizacije ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova. Prema ovom sporazumu, Srbija i Kosovo su ponovo uspostavile direktne vazdušne i železničke linije i autoputeve, ključne infrastrukturne projekte potrebne za olakšavanje ekonomskog rasta i blagovremeni prevoz robe i ljudi“, rekao je Tramp u izjavi.

Saopštenje je objavio ambasador Grenel na Instagramu.

 “Ovaj sporazum je važan korak ka izgradnji mirnije, sigurnije i prosperitetnije Evrope. Doprinosi ambasadora Grenela postizanju ovog istorijskog diplomatskog napretka u Srbiji i na Kosovu dovešće do svetlije budućnosti miliona ljudi“, navodi se u odluci.

Grenel je imenovan za specijalnog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova u oktobru 2019. godine, dok je bio američki ambasador u Nemačkoj.

Srbija i Kosovo potpisali su 4. septembra u Vašingtonu dva dokumenta za normalizaciju ekonomskih odnosa, u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još